Αυτή η συνταγή είναι λίγο χρονοβόρα αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!!
Λοιπόν ας ξεκινήσουμε!
Επέλεξα να φτιάξω την βασική συνταγή για ζυμαρικά του Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ,5 αβγά , 2 κ.σ. ελαιόλαδο , 1 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε καλά με τον γάντζο μέχρι να γίνει μια ωραία ελαστική ζύμη.
- Η υγρασία του μείγματος είναι λίγη και προέρχεται από τα αυγά. Θέλει δυνατό μίξερ και αρκετή ώρα ζύμωμα ώστε να πάρουμε μια σωστή ζύμη.
- Ελέγχουμε εάν η ζύμη έχει την κατάλληλη σύσταση. Αλλιώς συνεχίζουμε το ζύμωμα για μερικά λεπτά.
- Σε περίπτωση που δεν έχουμε μίξερ μπορούμε να τη ζυμώσουμε με τα χέρια μας. Δεν είναι δύσκολο παίρνει απλά λίγο περισσότερο χρόνο.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Έπειτα και με τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος ή με ένα πλάστη και τη βοήθεια αρκετού έξτρα αλευριού ανοίγουμε λεπτό φύλλο.
- Για να δώσουμε σχήμα στα ζυμαρικά μας χρειάζεται απλά ένα κοφτερό μαχαίρι. Είτε μπορούμε να κόψουμε απλά το φύλλο σε κομμάτια χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σχήμα ή να διπλώσουμε το φύλλο και να κόψουμε ροδέλες οι οποίες θα ανοίξουν σε ταλιατέλες. Όπως και να τα κάνουμε προσέχουμε να έχουμε ζυμαρικά παρόμοιου μεγέθους ώστε να μην έχουμε πρόβλημα στο μαγείρεμα.
- Μπορούμε να τα βράσουμε εκείνη την ώρα φρέσκα σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά. Αλλιώς μπορούμε να τα αφήσουμε να στεγνώσουν και να τα αποθηκεύσουμε σε ξηρό μέρος για 3-4 μέρες.
(https://akispetretzikis.com/el/categories/zymarika/zymh-gia-zymarika)
Την έκανα κατά γράμμα χωρίς μίξερ και βγήκε φανταστική!
Για τη γέμιση : 250-300γρ φέτα, 1κγ ρίγανη, λιγο τριμμένο πιπέρι
Αφού άνοιξα το φύλλο μου το έκοψα σε μικρά τετραγωνάκια και τα γέμισα. Χρειάζεται μικρή ποσότητα μείγματος για να γεμίσουμε το κάθε ραβιόλι. Τα έβρασα για 5-7 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!