Κέικ με αλεύρι καρύδας και χυμό μανταρινιού!

Κέικ με αλεύρι καρύδας και χυμό μανταρινιού!

 

Ναι ! Καλά το διαβάσατε! Με χυμό μανταρίνι και φυσικό παρακαλώ!

Όταν έχεις ένα καφάσι(κυριολεκτικά!) μανταρινιά και δεν σου αρέσει να πετάς τρόφιμα τότε γίνεσαι δημιουργικός!Εάν έχετε κι εσείς καφάσια μανταρίνια και έχετε όρεξη για στύψιμο δείτε την παρακάτω συνταγή για cupcakes! 

  • Υλικά(για 14 cupcakes): 
  • 1 ποτήρι αλεύρι καρύδας βιολογικό Βιοαγρός
  • 2 ποτήρια λευκό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι κανέλα (καλά γεμάτο)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1,5 κουταλάκι baking powder
  • 800ml φρεσκοστυμμένο χυμό μανταρίνι
  • 100ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Αφού στύψω τα μανταρίνια και έχω προετοιμάσει τα υλικά για τη συνταγή , προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω όλα τα στερεά υλικά  κι ανακατεύω καλά. Ακολούθως προσθέτω σιγά σιγά τα υγρά υλικά κι ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Μοιράζω το μείγμα σε φορμάκια για cupcakes ή σε μια φόρμα ψησίματος για κέικ και ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά. 

Τιπ 1: Όπως θα έχετε ήδη παρατηρήσει η συνταγή δεν περιέχει αυγά! Ωστόσο εάν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε 2 αυγά στη συνταγή 🙂

Tιπ 2 : Εκτός απο κανέλλα εάν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε και βανίλια για πιο έντονο άρωμα!

Τιπ 3 :  Αποτελεί μια υγιεινή επιλογή ως πρωινό μαζί με 1 ποτήρι γάλα ή χυμό καθώς και τέλειο σνακ για το σχολείο μαζί με ένα φρούτο εποχής!

Καλή σας όρεξη!

 

Κλείσιμο