Παραμύθι, – μύθι το κουκί και το ρεβίθι!

You are currently viewing Παραμύθι, – μύθι το κουκί και το ρεβίθι!
All-focus

Συνήθως έτσι ξεκινούν τα παραμύθια μας, αλλά εγώ μικρή ούτε να ακούσω για ρεβίθι!
Την πρώτη φορά που δοκίμασα ρεβίθια μου φάνηκαν άνοστα, άγευστα και γενικώς «μπλιάχ». Στα 20 μου περίπου χρόνια έτυχε να δοκιμάσω ξανά ρεβίθια που είχε φτιάξει η πεθερά μου (τότε δεν ήμουν ακόμα παντρεμένη:P ) και ξετρελάθηκα!
Προφανώς είχαν μαγειρευτεί με καλύτερο τρόπο και ήταν πεντανόστιμα! Από τότε εντάχθηκαν στην διατροφή μου και πειραματίστηκα αρκετά κι εγώ με διάφορες συνταγές με κύριο συστατικό το ρεβίθι!
Τα ρεβίθια είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών!Μας προσφέρουν 8,4 γρ πρωτεΐνης ανά 100γρ!(βρασμένα) Επίσης μας προσφέρουν φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου!Σας προτείνω να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή (από τις αγαπημένες με το ρεβίθι) και είμαι σίγουρη ότι μικροί και μεγάλοι θα δείτε τα ρεβίθια με “άλλο μάτι”!

Yλικά :

500γρ ρεβίθια (Βιοαγρός)
200γρ ντοματοχυμός (Βιοαγρός)
½ κρεμμύδι ξερό
2 κουταλιές σούπα μαϊντανό φρεσκοκομμένο
½ κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου (Βιοαγρός)
1 κουταλάκι γλυκού ημίχονδρο αλάτι
1φλ ελληνικού ρύζι γλασέ
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1φλ ελληνικού μικρό ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα σε φρέσκο νερό βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν (~1,5 ώρα). Αφού ψηθούν καλά αλλάζουμε το νερό και βράζουμε ξανά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, την σκόνη σκόρδου, το ρύζι και το αλάτι. Μετά από 25 λεπτά προσθέτουμε τον μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ελαιόλαδο και κατεβάζουμε από την φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά (με κλειστό καπάκι).
Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό επιπλέον ή/και λίγο πιπέρι και μια φέτα ψωμί.

Καλή όρεξη!