Δίαιτες με βάση την ομάδα αίματος και απώλεια βάρους! Ένας ακόμη διατροφικός μύθος καταρρίπτεται!

You are currently viewing Δίαιτες με βάση την ομάδα αίματος και απώλεια βάρους! Ένας ακόμη διατροφικός μύθος καταρρίπτεται!

Αλήθεια πως μπορείς να πιστεύεις ότι ένας άνθρωπος με ομάδα αίματος Ο μπορεί να τρώει σχεδόν όλα τα κόκκινα κρεατικά ; (δεν λαμβάνεται πουθενά υπόψιν πιθανά προβλήματα υγείας π.χ. υπερλιπιδαιμία ούτε προσδιορίζεται η συχνότητα κατανάλωσης!!!).

Γιατί αφαιρείς όλα τα γαλακτοκομικά και τα δημητριακά από τη διατροφή του; Ακόμη από φρούτα μόνο τα σύκα και δαμάσκηνα επιτρέπονται! Γιατί μόνο αυτά ;;; Απορία μου πως θα μπορέσει αυτός ο οργανισμός να εφοδιαστεί με τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία;

Ας πάμε και στην ομάδα Α! Λέει στο βιβλίο του Ντ’Ανταμο ότι πρέπει να γίνει χορτοφάγος όποιος ανήκει στην ομάδα αυτή και για την ακρίβεια παρακινεί για αυστηρή χορτοφαγία(η καλύτερα ωμοφαγία!). Είναι ευρέως γνωστό ότι τα άτομα που επιλέγουν τη χορτοφαγία συνήθως παρουσιάζουν ελλείψεις σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως είναι η Β12 καθώς είναι σύνηθες η εμφάνιση αναιμίας.

Εδώ να τονίσουμε ότι παρόλο που συστήνει τη χορτοφαγία (κατά λέξη από το βιβλίο: Χρειάζεσαι φυτοφαγική διατροφή και μάλιστα στην πιο φυσική της μορφή. Πρέπει δηλαδή ότι τρως να είναι φρέσκο, αγνό και οργανικό.) παρακάτω λέει ότι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή!!!( κατά λέξη από το βιβλίο : Ωστόσο, ούτε η vegetarian διατροφή ενδείκνυται επειδή χρειάζεσαι πρωτεΐνη, την οποία μπορείς να πάρεις από λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός. )

Θα μπορούσα να συνεχίσω την ανάλυση αλλά το βρίσκω ανούσιο! Με μια απλή αναζήτηση σε επιστημονικούς διαδικτυακούς ιστότοπους(π.χhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23697707 ,http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24454746) διαπιστώνει κανείς ότι οι νεότερες έρευνες καταρρίπτουν τον ισχυρισμό διατροφής και δίαιτας για απώλεια βάρους σύμφωνα με την ομάδα αίματος! Το συγκεκριμένο βιβλίο στο οποίο αναφέρθηκα αν θυμάμαι καλά γράφτηκε πριν ~20χρόνια!!!! Η επιστήμη προχωράει με ραγδαίους ρυθμούς, οπότε ενημερωθείτε από τους επαγγελματίες υγείας πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε πολλά υποσχόμενη ‘’διαδικτυακή δίαιτα’’!

Κάθε ενημερωμένος επαγγελματίας υγείας γνωρίζει ότι ΔΕΝ μπορείς να αποκλείσεις ολόκληρες ομάδες τροφίμων από το καθημερινό διαιτολόγιο ενός ατόμου, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος υγείας!